pinkie café

kaja, étel, táplálék, finomság finom falatok, ennivaló, élelem, eleség, eledel, étek, harapnivaló...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Fetával és paradicsommal rakott pirított csirkemell

2007.07.31. 20:05 | pinkie | Szólj hozzá!



4 db csirkemellfilé
1 doboz feta sajt
2 db paradicsom
bors
grill-fűszer
oregánó
olaj


Elkészítés: A csirkemellfiléket ha kell, vékonyabb szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat besózzuk, megszórjuk grillfűszerrel és bazsalikommal, és kicsit állni hagyjuk. Egy teflonban kevés olajat melegítünk, és rátesszük a csirkemellfiléket, majd mindkét oldalukat ropogós-pirosra sütjük. A sült húsokat egy nagyobb tányérra rendezzük, és mindegyikre egy-egy szelet (kb. kisujjnyi vastag) feta sajtot és egy paradicsomszeletet teszünk. Vajas bébirépával és fokhagymás-olívás pirítóssal tálaljuk.

Töltött baguette

2007.07.31. 20:02 | pinkie | Szólj hozzá!

• 1 baguette
• 1 kis padlizsán
• 1 cukkini
• 1 szál zeller
• pár szem olajbogyó
• 1 fej vöröshagyma
• 6 evőkanál olívaolaj
• csipetnyi só, bors, oregánó, fenyőmag

Ilyet még nem csináltam, de ha majd csinálok, a zellert tuti kihagyom...
A recept leírása valahol elveszett, de szerintem az a fő, hogy a hozzávalókból ne hiányozzon semmi... leszámítva, ha a zellerről beszélünk...

 

Sült vaníliás alma leveles tésztában

2007.07.31. 19:57 | pinkie | Szólj hozzá!

• 4 alma
• 1 csomag leveles tészta
• 50 dkg cukor
• 3 vaníliarúd
• 1 tojás
• kevés vaj
A díszítéshez:
• 2 rozmaringág
• erdei gyümölcsök
• porcukor

Elkészítés:
A leveles tésztát kiolvasztom, a vanília rudat kikaparom, a belsejét fél liter vízzel és a cukorral felforralom. Az almát meghámozom, kimagozom, és egészben a cukor szirupba helyezem, majd 10 percig párolom. A tésztát belisztezett deszkán 15 centis kis négyzetekre vágom, az almákat a négyzetek közepére helyezem, és felül, mint egy kis csomagot, összenyomom a tésztát. A tojást felverem, és megkenem vele a kis batyukat. Az almákat kivajazott tepsibe helyezem, és 180 fokon legalább 30 percig sütöm. Ha megsült, a rozmaringággal és a gyümölcsökkel díszítem, és porcukorral alaposan megszórom.

Ezt már kipróbáltam, és bár az alma kicsit széfőtt, és a batyuknak sem volt épp batyu formája, isteni finom édesség, és gyorsan elkészül.
Mivel nem volt sem nyújtódeszkám, sem nyújfám, jól letisztítottam a konyhapultot a nyújtáshoz pedig egy guriga folpackot használtam (aztán letéptem az elhasználódott részt).