• 4 alma
• 1 csomag leveles tészta
• 50 dkg cukor
• 3 vaníliarúd
• 1 tojás
• kevés vaj
A díszítéshez:
• 2 rozmaringág
• erdei gyümölcsök
• porcukor
Elkészítés:
A leveles tésztát kiolvasztom, a vanília rudat kikaparom, a belsejét fél liter vízzel és a cukorral felforralom. Az almát meghámozom, kimagozom, és egészben a cukor szirupba helyezem, majd 10 percig párolom. A tésztát belisztezett deszkán 15 centis kis négyzetekre vágom, az almákat a négyzetek közepére helyezem, és felül, mint egy kis csomagot, összenyomom a tésztát. A tojást felverem, és megkenem vele a kis batyukat. Az almákat kivajazott tepsibe helyezem, és 180 fokon legalább 30 percig sütöm. Ha megsült, a rozmaringággal és a gyümölcsökkel díszítem, és porcukorral alaposan megszórom.
Mivel nem volt sem nyújtódeszkám, sem nyújfám, jól letisztítottam a konyhapultot a nyújtáshoz pedig egy guriga folpackot használtam (aztán letéptem az elhasználódott részt).